Financieel Planner van het Jaar

06/07/2022 | Lifestyle Financiële Planning

Geschreven door Tom Oude Avenhuis

Geschreven door Tom Oude Avenhuis

Holofin

Tom Oude Avenhuis CFP®, is verkozen tot Financieel Planner van het Jaar 2023. Na een intensief traject van vijf maanden volgde op 9 november de ontknoping, waarbij uit drie finalisten de winnaar bekend werd gemaakt. Met de verkiezing van Tom Oude Avenhuis wordt een reeks van vrouwelijke winnaars sinds 2018 doorbroken.

Voor de verkiezing hadden zich in mei ruim 120 Certified Financial Planners aangemeld. Op basis van een online-kennistoets zijn hier de tien beste deelnemers uit geselecteerd. Deze tien genomineerden voerden in juni een online-inventarisatiegesprek met een acteur in de rol van klant. Daarbij waren twee assessoren aanwezig. Een vakjury heeft vervolgens de drie finalisten vastgesteld. Bij de beoordeling door de jury is onder andere gelet op zaken als het creëren van een optimaal gespreksklimaat, ruimte geven aan de klant en het in kaart brengen en prioriteren van wensen en doelstellingen.

Energie en humor

Juryvoorzitter Conny Weber: “Tom bleek in het adviesgesprek zeer goed voorbereid, hij had duidelijk plezier in het gesprek. Met veel energie en humor wist hij accuraat zaken uit te leggen. Hij had hier vaak weinig woorden voor nodig. Ook in de eerste ronde, de online-toets en in de tweede ronde, het klantinventarisatiegesprek, scoorde Tom goed. Dit gekoppeld aan zijn enthousiasme om het vak onder de aandacht te brengen heeft hem de winnaar gemaakt.”

Hilversum 09/11/2022 Financieel Planner van het Jaar – tbv FFP – iov Oostdam en Partners – Foto Raphael Drent

Prijsuitreiking Financieel Planner van het jaar

De uitreiking van de prestigieuze titel vond plaats tijdens een speciale FFP-online uitzending bij Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum. Naast Tom Oude Avenhuis waren ook Ron Daniëls CFP®, werkzaam bij de Op Heij Verzekeringsgroep in Weert en Jeroen Zuurveld CFP®, Financial Decision Coach in Zandvoort, als finalisten voor de titel genomineerd. Tom Oude Avenhuis ontving de wisselbeker uit handen van Paulien Koopman, de titelhouder van het afgelopen jaar.

Ambassadeur Financieel Planners in Nederland

Komend jaar is hij dus de ambassadeur van alle Certified Financial Planners in Nederland. “Van Paulien Koopman, de vorige winnaar, begreep ik dat er veel leuke dingen op je afkomen, als Financieel Planner van het Jaar. Ik ben benieuwd.”

Wat hij in elk geval nadrukkelijk naar voren wil brengen, is dat financiële planning om veel meer gaat dan alleen geld. “Ik kan niet over je geld praten, laat staan zeggen wat je ermee moet doen, als ik iemand niet écht ken. Een goed plan kun je in mijn beleving pas maken als je weet wat voor iemand echt belangrijk is. Het gaat er niet alleen om dat je fiscaal zo optimaal mogelijk met geld omgaat. Maar het gaat erom dat je geld optimaal inzet om je wensen en doelen te bereiken.”

Hij wil dat bewustzijn meer laten landen bij de buitenwereld. “Een financieel planner is er om mensen te helpen met het leven van het mooiste leven vanuit financiële rust. Dat is de essentie. Ik stel vragen als ‘Waar is je geld voor?’ en ‘Waarom is geld belangrijk voor jou?’. Die vragen leiden tot diepere gesprekken over wat iemand drijft, waarom mensen doen wat ze doen. Met die informatie wordt de basis gelegd voor een goed financieel plan. Ik zou het mooi vinden als ik dat meer voor het voetlicht mag brengen.”

Benieuwd wat een Financieel Planner voor jou kan betekenen?

Voel je vrij contact op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin ik je uitleg wat mijn dienstverlening voor jou kan betekenen.

Beleggende huishoudens schieten uit de startblokken

Beleggende huishoudens schieten uit de startblokken

Uit een artikel van De Nederlandsche Bank met de titel Beleggende huishoudens schieten uit de startblokken in 2024 blijkt dat beleggende huishoudens een flinke toename van hun belegde vermogens hebben gezien in het eerste kwartaal. Dit komt enerzijds door nieuwe...

Proactieve planning voor veranderingen

Proactieve planning voor veranderingen

Voorbereid zijn op de toekomst Als jonge ondernemer en ouder sta je voor constante veranderingen die zowel je persoonlijke als zakelijke leven beïnvloeden. Proactieve planning voor veranderingen is cruciaal om deze uitdagingen het hoofd te bieden zonder je financiële...

Het belang van financiële educatie

Het belang van financiële educatie

Kennis is macht in financiële planning Als jonge ondernemer is het van cruciaal belang om goed geïnformeerd te zijn over financiële zaken. Educatie speelt een sleutelrol in het effectief beheren van je persoonlijke en zakelijke financiën. Door een dieper begrip van...

Pin It on Pinterest

Share This